Tudi začetek letošnjih zimskih počitnic smo taborniki Rodu belega konja preživeli zelo aktivno. Kot lani smo zimovali na osnovni šoli na Završah in sicer od petka, 15.2., do torka, 19.2.2019. Letos je zimovalo kar 35 otrok in več kot 20 vodnikov, članov vodstva in podpornih članov.
Kljub temu, da smo mislili, da ne bo nič snega, smo našli par “flik”, kjer smo se malo dričali na naše veselje in žalost mamic, ki so prale blatne hlače. Izdelali smo švedske bakle, kurili ognje, ajali, se igrali z žogo, šli na nočni pohod, malce starejši so se podali na pravo orientacijo, nekateri mlajši pa na lov na lisico. Letos smo izdelali veliko izdelkov. Naredili smo volnene cofke, sončnice, rožice, ter na vrečke našili gumbke in žepke. Igrali smo tudi igro, za katero naš starešina pravi, da jo igrajo le italijanski penzionisti in taborniki na Završah - tombolo in tako dobili prva zmagovalca. Seveda smo ves čas odlično jedli, za svečan večer, ko so potekali krsti in prestopi, pa smo celo sami pripravili zelo okusne piškotke in rogljičke. Imeli smo čisto pravi disko s pravo disko kroglo, starejši celo karaoke.
Letos so naši starejši osnovnošolci kontaktirali lokalne proizvajalce in jih prosili za donacije izdelkov, zato bi se vsem, ki ste nam pomagali, res radi zahvalili za vso podporo.
Iz kmetije Levart smo dobili mleko in jogurt, s katerim smo se sladkali kar dve popoldanski malici.
Pekarna Strnad nam je podarila 10 štruc kruha in 3 kilograme širokih rezancev.
Od mesarije Boček smo dobili 5 kilogramov okusne govedine.
Čaj smo celo zimovanje naravno sladkali z medom čebelarstva Žvikart.
Pekarna Ob potoku je prispevala 10 štruc kruha.
Od Gozdič d.o.o. smo prejeli okusne klobase in namaze.
Picerija Paradajz nam je podarila 10 kilogramov mesa.
Od podjetja Banex smo dobili čistila in pripomočke za čiščenje, ter številne okusne čokoladice.
Naš Aleksander Mlakar pa nam je podaril celo gajbico zelo okusnih jabolk, ki so nam prišle še kako prav po tem, ko smo ugotovili, da štirje obroki dnevno ne bodo dovolj in smo zato uvedli tudi dopoldansko malico.
Iz srca se vam zahvaljujemo za vašo pomoč! Naš master Ire je živila pripravil v prave pojedine. Upa, da se je vsak udeleženec zredil vsaj kakšen kilogram na zimovanju. :)
Vse fotografije najdete na naslednji povezavi.
Smo zelo veseli in hvaležni, da smo lahko skupaj del vseh teh dogodivščin! :)
Zapisala: Nina Gošnjak
Foto: Silva Ribič, Tadej Lipar, Ivona Iršič, Nina Gošnjak, GG ekipa Zimskega glasila
Kljub temu, da smo mislili, da ne bo nič snega, smo našli par “flik”, kjer smo se malo dričali na naše veselje in žalost mamic, ki so prale blatne hlače. Izdelali smo švedske bakle, kurili ognje, ajali, se igrali z žogo, šli na nočni pohod, malce starejši so se podali na pravo orientacijo, nekateri mlajši pa na lov na lisico. Letos smo izdelali veliko izdelkov. Naredili smo volnene cofke, sončnice, rožice, ter na vrečke našili gumbke in žepke. Igrali smo tudi igro, za katero naš starešina pravi, da jo igrajo le italijanski penzionisti in taborniki na Završah - tombolo in tako dobili prva zmagovalca. Seveda smo ves čas odlično jedli, za svečan večer, ko so potekali krsti in prestopi, pa smo celo sami pripravili zelo okusne piškotke in rogljičke. Imeli smo čisto pravi disko s pravo disko kroglo, starejši celo karaoke.
Letos so naši starejši osnovnošolci kontaktirali lokalne proizvajalce in jih prosili za donacije izdelkov, zato bi se vsem, ki ste nam pomagali, res radi zahvalili za vso podporo.
Iz kmetije Levart smo dobili mleko in jogurt, s katerim smo se sladkali kar dve popoldanski malici.
Pekarna Strnad nam je podarila 10 štruc kruha in 3 kilograme širokih rezancev.
Od mesarije Boček smo dobili 5 kilogramov okusne govedine.
Čaj smo celo zimovanje naravno sladkali z medom čebelarstva Žvikart.
Pekarna Ob potoku je prispevala 10 štruc kruha.
Od Gozdič d.o.o. smo prejeli okusne klobase in namaze.
Picerija Paradajz nam je podarila 10 kilogramov mesa.
Od podjetja Banex smo dobili čistila in pripomočke za čiščenje, ter številne okusne čokoladice.
Naš Aleksander Mlakar pa nam je podaril celo gajbico zelo okusnih jabolk, ki so nam prišle še kako prav po tem, ko smo ugotovili, da štirje obroki dnevno ne bodo dovolj in smo zato uvedli tudi dopoldansko malico.
Iz srca se vam zahvaljujemo za vašo pomoč! Naš master Ire je živila pripravil v prave pojedine. Upa, da se je vsak udeleženec zredil vsaj kakšen kilogram na zimovanju. :)
Vse fotografije najdete na naslednji povezavi.
Smo zelo veseli in hvaležni, da smo lahko skupaj del vseh teh dogodivščin! :)
Zapisala: Nina Gošnjak
Foto: Silva Ribič, Tadej Lipar, Ivona Iršič, Nina Gošnjak, GG ekipa Zimskega glasila